2-daagse workshop  –  Helvoirt

vrijdag 15 en zaterdag 16 mei 2020

Schrijfdagen Zichtbaarheid

Versterk je geloof in eigen kunnen

De Schrijfdag Zichtbaarheid in november was een groot succes, zo bleek uit de reacties van de deelnemers. Daarom organiseren Margreet Slee en Lia Hesemans opnieuw deze workshop. Dit keer in de vorm van een 2-daags programma, dat (meer) ruimte biedt voor uitwisseling onderling.

Met het thema Zichtbaarheid haken we aan bij ieders levensverhaal in relatie tot werk. Welke delen van jezelf heb jij tot nu toe ingezet en waar zou je nu je aandacht op willen richten? Denk hierbij aan de ‘ik-componenten’ die helpen om je doelen te bereiken: overtuigingskracht, lef, enthousiasme, maar ook aan componenten als geloof in eigen kunnen, focus en innerlijke rust, die nodig zijn om je eigen koers te varen (Van Norel, 2018). Hoe zit dat bij jou: vaar jij jouw eigen koers? Wat is jouw authentieke verhaal?

Op de Schrijfdagen Zichtbaarheid ga je (meer) zicht krijgen op de rode draad in jouw werkende leven. Van daaruit kun je duidelijker naar buiten brengen waar je nu staat, als mens. Hoe ben je gekomen tot wat je nu doet? Welke tegenslagen kwamen op je pad en wat hebben die je gebracht? Met welke drijfveren stond je van kinds af aan in het leven?

Al schrijvend laat je je licht schijnen op de dynamiek in jouw levenslijn. Door de rode draad in jouw (werk)leven te versterken en verhelderen, word je zichtbaarder voor jezelf. Van daaruit kun je je zelfbewuster presenteren.

Programma vrijdag 15 mei – 9:30 - 17:00

ochtend: kennismaken en research levenslijn: drijfveren, kwaliteiten, talenten, tegenslagen. Wat is de rode draad?

lunch en wandeling

middag: verdiepende schrijfopdrachten met visualisatie-oefeningen.

 

Programma zaterdag 16 mei – 10:00 - 16:00

ochtend: vormgeven van een A4 waarin je jezelf zichtbaar maakt op een manier die helemaal bij jou past.

lunch

middag: delen en presenteren van de verhalen (pak je podium)

 


tips

Neem een fijn schrijfboek mee en een soepel schrijvende pen. Eventueel ook je laptop.

• Plan in de weken voorafgaand aan de workshop voldoende tijd in om de vragenlijst over jouw werkende leven in te vullen.

Voor de lezing die Henriëtte van Norel in 2018 hield op het Women Economic Forum ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de VVAO, kijk op: 

www.vvao.nl/maak-kennis/women-economic-forum/