Schrijfcafé

Het schrijfcafé is een ontmoetingsplek voor mensen die van schrijven houden. Het is een laagdrempelige manier om ongedwongen te schrijven, nieuwe inspiratie op te doen en te experimenteren met verschillende stijlen en tekstvormen. In het schrijfcafé krijg je toegankelijke opdrachten die je ter plekke uitwerkt en deelt met andere deelnemers. Schrijfervaring is niet nodig. Je bent van harte welkom!

 


ACTUEEL

Schrijfcafé Huis73 's-Hertogenbosch:

zondag 11 september 2022 (in het kader van de Maand van het Schrijven  is het dit keer op zondag in  lokaal 0.3 beneden op nr 74. Aanmelding loopt via de webshop van Huis73, met een aangepaste prijs: voor biebleden 5,- en voor niet-leden 7,50)

zaterdag 22 oktober 2022 Bovenkamer 1 (bij Bieb naar boven)

zaterdag 19 november 2022 Bovenkamer 1 (bij Bieb naar boven)

zaterdag 17 december 2022 Bovenkamer 1 (bij Bieb naar boven)

 

Het schrijfcafé is een ontmoetingsplek voor mensen die van schrijven houden, zowel beginnende schrijvers als gevorderden. Onder begeleiding van Lia Hesemans krijg je toegankelijke opdrachten die je ter plekke uitwerkt en uitwisselt met andere deelnemers. Je doet nieuwe inspiratie op en experimenteert met verschillende stijlen en tekst- en dichtvormen.

 

Het schrijven wordt stapsgewijs begeleid. Schrijfervaring is niet nodig. Door de manier waarop de opdrachten worden aangeboden en door het samen schrijven, kom je vanzelf in de schrijfflow.

De schrijfcafé's zijn afzonderlijk van elkaar te volgen. Een goede start van de zaterdag!

 

tijd 10.00 - 12.30 uur

locatie Huis73, Hinthamerstraat 72-74, 's-Hertogenbosch

ruimte op zondag 11 september zitten we in lokaal 0.3 met uitzicht op de Sint-Jan (benedenverdieping Hinthamerstraat nr 74).

Op de zaterdagen in oktober, november en december zitten we in de Bovenkamer op de zolder bij de bibliotheek.

 

kosten incl. bijdrage voor koffie/thee/water

  • voor niet-leden van de bibliotheek € 16,-
  • voor leden bibliotheek Huis73 € 13,-
  • met uitzondering van 11 september, in het kader van de Maand van het Schrijven loopt de aanmelding via de webshop van Huis73

bijzonderheden 

  • attentie: de betaling van het Schrijfcafé voor oktober t/m december loopt  rechtstreeks via Lia als docent en niet via de webshop van Huis73. De PR en facilitering loopt wel via Huis73. Meld je hieronder aan met de aanmeldknop. Lia stuurt je een factuur.
  • max. aantal deelnemers is 12
  • incl. koffie/thee/water

 

Lia Hesemans
De schrijfworkshop wordt begeleid door schrijfdocent Lia Hesemans, redacteur, schrijver en schrijfcoach. Zij redigeert en schrijft boeken voor (educatieve) uitgevers, begeleidt mensen die een boek in eigen beheer uitgeven en geeft schrijftrainingen. Het is haar missie om mensen te inspireren en op weg te helpen bij het toegankelijk maken van hun ideeën.

 

"Schrijven is een vorm van vertragen. Het is langzamer kijken naar wat er gebeurt, in plaats van meegaan in de snelheid van alledag. Schrijven helpt je om je aandacht te richten (focussen). Het is een manier om na te denken en jezelf uit te drukken. Je gebruikt daarbij je kennis en intuïtie, maar ook waarnemingen, herinneringen, beelden, emoties en gevoelens. Zodra je deze bronnen aanboort en naar het papier brengt, kun je er naar kijken. Op die manier breng je een stroom van taal op gang, een stroom die op een geheel eigen wijze naar boven borrelt."

 

Schrijf je snel in voor het Schrijfcafé!

Na aanmelding krijg je een factuur. Je inschrijving is definitief zodra je betaald hebt. 

Schrijfcafé Helvoirt

Op de praktijk van Margreet Slee op De Gijzel in Helvoirt organiseren we diverse keren per jaar een Schrijfcafé. Aanmelden kan nog op de dag zelf, tot een half uur voor aanvang. 

 

datum  dinsdag 24 mei 2022

tijd  19:30 – 21:45 uur

locatie  De Gijzel 28a, Helvoirt (rechtdoor naar het zwart geschilderde huis, de gang door en dan de trap op naar boven, of we zitten beneden direct rechts)

Gratis parkeren.

kosten  € 15,00 incl. koffie/thee/koek

aanmelden Graag telefonisch of per app bij Lia Hesemans (06 336 88 506) of bij Margreet Slee (06 211 96 100).