Schrijfcafé


ACTUEEL

Schrijfcafé Huis73 's-Hertogenbosch

Het schrijfcafé is een ontmoetingsplek voor mensen die van schrijven houden. Het is een plek om nieuwe inspiratie op te doen en te experimenteren met verschillende stijlen en diverse tekst- en dichtvormen.

In het schrijfcafé krijg je toegankelijke opdrachten die je ter plekke uitwerkt en deelt met andere deelnemers. Het schrijven wordt stapsgewijs begeleid. Schrijfervaring is niet nodig. Door de manier waarop de opdrachten worden aangeboden en door het samen schrijven, kom je vanzelf in de schrijfflow. De schrijfcafé's zijn afzonderlijk van elkaar te volgen. Een goede start van de zaterdag!

 

Thema's 2024

zaterdag 15 juni '24 Spanningsbogen en cliffhangers (VOL)

zaterdag 21 september '24  Column schrijven (VOL)

zaterdag 19 oktober '24 Schrijf een fotoverhaal (VOL) >> voor dit schrijfcafé neem je zelf één interessante, inspirerende foto mee om over te schrijven. Daarnaast krijg je van mij een foto met schrijfopdracht.

zaterdag 16 november '24 Geheimen: zeer korte verhalen (nog 1 plaats)

zaterdag 14 december '24 Eenvoud [reflectief schrijven] (VOL)

 

tijd 10.15 - 12.30 uur

locatie Huis73, Hinthamerstraat 74, 's-Hertogenbosch

ruimte 4e verdieping - lokaal 4.6, en na de zomer lokaal 2.7

kosten € 20,- incl. bijdrage voor koffie/thee/water

 

Schrijf je snel in voor het Schrijfcafé!

Je inschrijving is definitief zodra je betaling is voldaan.

bijzonderheden 

  • max. aantal deelnemers is 13 (bij thema's i.s.m. de bibliotheek 16)
  • als het VOL is kun je je op de wachtlijst laten zetten
  • zie hieronder info over extra workshops in Huis73 in september '24

Workshops in de Maand van het Schrijven, september 2024, in samenwerking met Huis73

September is bij Huis73 traditioneel de 'Maand van het Schrijven'. Met workshops, masterclasses, interactieve colleges en meer! Ieder jaar een gevarieerd programma rondom alle vormen van schrijven.

zondag 15 september '24  Column schrijven (door Lia Hesemans, Stroomvantaal): inschrijving via Huis73

zondag 22 september '24  Workshop van Gretha Goettsch (Schrijftotaal) en Lia Hesemans (Stroomvantaal):  inschrijving via Huis73

"Schrijven is een vorm van vertragen. Het is langzamer kijken naar wat er gebeurt, in plaats van meegaan in de snelheid van alledag. Schrijven helpt je om je aandacht te richten (focussen). Het is een manier om na te denken en jezelf uit te drukken. Je gebruikt daarbij je kennis en intuïtie, maar ook waarnemingen, herinneringen, beelden, emoties en gevoelens. Zodra je deze bronnen aanboort en naar het papier brengt, kun je er naar kijken. Op die manier breng je een stroom van taal op gang, een stroom die op een geheel eigen wijze naar boven borrelt."