Schrijfcafé

Het schrijfcafé is een ontmoetingsplek voor mensen die van schrijven houden. Het is een laagdrempelige manier om ongedwongen te schrijven, nieuwe inspiratie op te doen en te experimenteren met verschillende stijlen en tekstvormen. In het schrijfcafé/de schrijftuin krijg je toegankelijke opdrachten die je ter plekke uitwerkt en deelt met andere deelnemers. Schrijfervaring is niet nodig. Je bent van harte welkom!

 


ACTUEEL

Schrijfcafé Huis73 's-Hertogenbosch:

zaterdag 19 februari, 12 maart, 23 april, 21 mei, 18 juni 2022

(let op: het Schrijfcafé van 22 januari VERVALT)

 

Het schrijfcafé is een ontmoetingsplek voor mensen die van schrijven houden, zowel beginnende schrijvers als gevorderden. Onder begeleiding van Lia Hesemans krijg je toegankelijke opdrachten die je ter plekke uitwerkt en uitwisselt met andere deelnemers. Je doet nieuwe inspiratie op en experimenteert met verschillende stijlen en tekst- en dichtvormen.

 

Het schrijven wordt stapsgewijs begeleid. Schrijfervaring is niet nodig. Door de manier waarop de opdrachten worden aangeboden en door het samen schrijven, kom je vanzelf in de schrijfflow.

Data en thema's:

zaterdag 19 februari (thema schoonheid)

zaterdag 12 maart (thema Boekenweek: eerste liefde/de liefde in verhalen)

zaterdag 23 april (thema Maand van de Filosofie: intimiteit en vreemdheid)

zaterdag 21 mei (thema tevredenheid)

zaterdag 18 juni (thema creëren)

 

De schrijfcafé's zijn afzonderlijk van elkaar te volgen. Een goede start van de zaterdag!

 

tijd 10.15 - 12.30 uur

locatie Huis73, Hinthamerstraat 72-74, 's-Hertogenbosch

ruimte lokaal 2.3 met uitzicht op de Sint-Jan

kosten 

  • voor niet-leden van de bibliotheek € 12,50
  • voor leden bibliotheek Huis73 € 10,00

bijzonderheden 

  • attentie: vanaf februari 2022 loopt de betaling rechtstreeks via Lia als docent in plaats van bibliotheek Huis73. De PR en facilitering loopt wel via Huis73. Meld je hieronder aan met de aanmeldknop. Lia stuurt je een tikkie.
  • max. aantal deelnemers is 12
  • koffie/thee op eigen kosten aan de bar  te bestellen vanaf 10 uur en in de pauze rond 11.30

 

Lia Hesemans
De schrijfworkshop wordt begeleid door schrijfdocent Lia Hesemans, redacteur, schrijver en schrijfcoach. Zij redigeert en schrijft boeken voor (educatieve) uitgevers, begeleidt mensen die een boek in eigen beheer uitgeven en geeft schrijftrainingen. Het is haar missie om mensen te inspireren en op weg te helpen bij het toegankelijk maken van hun ideeën.

 

"Schrijven is een vorm van vertragen. Het is langzamer kijken naar wat er gebeurt, in plaats van meegaan in de snelheid van alledag. Schrijven helpt je om je aandacht te richten (focussen). Het is een manier om na te denken en jezelf uit te drukken. Je gebruikt daarbij je kennis en intuïtie, maar ook waarnemingen, herinneringen, beelden, emoties en gevoelens. Zodra je deze bronnen aanboort en naar het papier brengt, kun je er naar kijken. Op die manier breng je een stroom van taal op gang, een stroom die op een geheel eigen wijze naar boven borrelt."

 

Schrijf je snel in voor het Schrijfcafé!

Na aanmelding stuurt Lia Hesemans je een tikkie. Je inschrijving is definitief zodra je betaald hebt. 

Schrijftuin Oirschot  ** woensdag 11 mei 2022 **

Schrijftuin Oirschot

Op woensdag 11 mei is er van 10.00 - 15.30 uur een schrijfdag met het thema 'zintuiglijk schrijven'. Locatie is de romantische tuin van gastvrouw Marie-Therese in het hart van het centrum van Oirschot. Bij de opdrachten hoort ook een observatie-opdracht waarmee je het dorp ingaat. Een lunch is inbegrepen bij deze dag. Neem je zelf een fijn schrift en een goede pen mee?

 

woensdag 11 mei 2022

tijd 10.00 - 15:30 uur

locatie Oirschot

kosten  €  42,50  incl. uitgebreide lunch

bijzonderheden  het maximum aantal deelnemers is 8. Aanmelden vooraf is nodig.

Er is overkapping aanwezig, dus je zit droog, mocht er een drup regen vallen.