Creatief schrijven in een Spaanse stad

Bilbao

De Noord-Spaanse stad Bilbao kun je het best bezoeken in de periode juni tot en met september, omdat de weersomstandigheden dan het gunstigst zijn. Begin juli organiseer ik wederom een schrijfreis naar deze stad. Laat je zintuigen prikkelen in het Guggenheim museum,  in het historische centrum, op de mercado, bij de vele bruggen aan de rivier, aan zee én in de restaurants met hun geweldige Baskische keuken. Zoek  ook de stilte in de bijzonder mooie kerken. De woorden gaan als vanzelf stromen.

 

Toplocatie hartje centrum

Op deze schrijfreis logeer je op een toplocatie tegen het historische stadscentrum aan, de Casco Viejo, dat aan de rechteroever van de rivier de Nervión ligt.  Dwaal in dit oude deel rond de zeven straatjes (Siete Calles) en ontdek verborgen pleintjes en hoeken met gebouwen in diverse stijlen zoals art nouveau, neoklassiek en barokke stijl. Alles is op wandelafstand: het theater Arriaga, de San Nicolas-kerk,  de kathedraal van Santiago, de Plaza Nueva en natuurlijk het Guggenheim Museum. Met de metro ben je bovendien verrassend snel aan zee en op het strand.

 

Verhalen maken bij gerichte schrijfopdrachten

De schrijfreis is bedoeld voor mensen die zich willen laten inspireren door de stad én door gerichte schrijfopdrachten. Op het programma staan onder andere een wandeling door de wijk Abando en langs de rivier, de Mercado de la Ribera, een bezoek aan de Basílica de Begoña, aan het Guggenheim Museum en een tripje naar de Puente Colgante-brug en haar omgeving (vissersdorp, zee en strand). In de ochtend ga je als groep gezamenlijk op pad met een individuele schrijfopdracht en een aantal observatievragen. De (korte) verhalen, in eerste ruwe versie, worden meestal tijdens deze ochtend op locatie voorgelezen. In de vroege avond is er tijd voor het delen van een uitgewerkte versie. Laat je verrassen door bijzondere plekken en ontmoetingen. 

 

Travelling Apart Together

Het uitgangspunt voor deze reis is Travelling Apart Together. Dat betekent een reis met elkaar, met een vast programma maar ook volop ruimte om alleen te zijn, zonder plan door de stad te dwalen, lekker te eten en mooie parken en musea te bezoeken. In de ochtend ga je gezamenlijk met de groep op pad. In de middag en avond trek je je eigen plan. We zien elkaar als groep bij het eten (van tapasbar tot restaurant). Voorafgaand daaraan lezen we de uitgewerkte verhalen. Als je een keer niet mee wilt eten, meld je je gewoon af. Die vrijheid is er altijd.

Handig om te weten: Bilbao heeft een goed metrostelsel. Je reist daarom soms met de metro, of gebruikt het metrokaartje voor de lift naar Basílica de Begoña.

Over het verblijf

Je logeert in een comfortabel hotel in het hart van het centrum van Bilbao nabij de Casco Viejo, op 150 meter van het treinstation Abando Indalecio Prieto. Een tramhalte ligt op 150 meter afstand en aan de overkant is een metrostation. Je hebt een kamer met een goed bed, airconditioning, minibar, tv, bureau en een eigen badkamer met douche, voorzien van toiletartikelen en een haardroger. Gratis wifi is beschikbaar. Ontbijt is niet inbegrepen, omdat je links en rechts van het hotel in kleine barretjes ook heerlijk (en goedkoper) kunt ontbijten. Wil je toch in het hotel ontbijten, geef dat dan even aan bij je boeking.

De afstand naar de luchthaven is 16 km.

 

Wanneer

woensdag 3 juli t/m woensdag  10 juli 2024

Aankomst woensdagmiddag 3 juli en we sluiten het programma af op woensdagochtend 10 juli.  Na aanmelding ontvang je een bevestigingsbrief met nadere informatie over het schrijfprogramma. Er is één vrije dag opgenomen voor een eigen dagprogramma naar keuze.

 

Kosten

€ 995,- incl. btw voor een 1-persoonskamer (10 m2) > beperkt beschikbaar

€ 1135,- incl. btw voor een 2-persoonskamer voor 'single use' (23 m2)

In beide gevallen verzoek ik je vriendelijk om bij aanmelding een aanbetaling te doen van 30% van de reissom.

 

Inbegrepen: Het verblijf van 8 dagen (7 nachten) op basis van een eigen 1-persoonskamer met badkamer (*), met gebruik van de hotelfaciliteiten, het schrijfprogramma met schrijfopdrachten, de begeleiding op locatie, schrift en pen, stadsplattegrond en welkomstdrankje. 

 

Exclusief reiskosten, maaltijden (heel betaalbaar),  metrokaartje (€ 3) en entreeprijs voor het Guggenheim (€ 12,- en voor 65-plussers is het € 6). Ontbijt is niet inbegrepen, omdat je links en rechts van het hotel in kleine barretjes ook heerlijk (zeer betaalbaar, voor € 4,75) individueel of in tweetallen kunt ontbijten. Wil je toch in het hotel ontbijten, geef dat dan even aan bij je boeking. In dat geval betaal je 7 x € 18 = € 126,- extra.

 

(*) De 1-persoonskamer is 10 m2, maar van alle gemakken voorzien. Wil je liever een ruime 2-persoonskamer (23 m2) met een 2-persoonsbed, dan betaal je 140 eur extra bovenop de reissom. Graag bij je aanmelding aangeven wat je keuze is.

 

Vliegreis

Je boekt zelf je vlucht. Deze reis is afgestemd op de volgende vluchttijden:

Transavia van Eindhoven naar Bilbao, woensdag 3 juli, V 11:50, A 13.50 u.

Transavia van Bilbao naar Eindhoven, woensdag 10 juli V 14:30, A 16:25 u.

Een retourticket Eindhoven - Bilbao met Transavia kost momenteel rond de € 95 euro o.b.v. 10 kg handbagage. Prijzen fluctueren dus wacht niet te lang met boeken. Uiteraard kun je ook vanaf een andere Nederlandse stad op Bilbao vliegen en eerder of later vertrekken, kijk hiervoor op skyscanner.nl

 

Verlengen?

Wil je je verblijf verlengen en een extra overnachting boeken in het  schrijfhotel of in een ander leuk hotel? Neem dan even contact op. Of breid je reis uit met een bezoek aan San Sebastian en Santander.

 

Factuur

Ontvang je graag een factuur op naam van je bedrijf? Vermeld dit dan bij je inschrijving.

 

Aantal deelnemers

Er is plaats voor minimaal 4 en maximaal 7 deelnemers.  Het aantal 1-persoonskamers is beperkt dus wacht niet te lang. 

(nog 2 plaatsen vrij)

Tip

Doe vooraf aan de schrijfreis een keer mee met een Schrijfcafé in Den Bosch.