Creatief schrijven in een Spaanse stad

Bilbao

De Noord-Spaanse stad Bilbao kun je het best bezoeken in de periode juni tot en met september, omdat de weersomstandigheden dan het gunstigst zijn. Begin juli organiseer ik daarom de schrijfreis die al een tijd op de planning staat, nadat ik een tijd in deze interessante stad logeerde. Laat je zintuigen prikkelen in het Guggenheim museum,  in het historische centrum, bij de vele bruggen aan de rivier, aan zee én in de tapasbarretjes met pintxos. De woorden gaan als vanzelf stromen.

 

Toplocatie hartje centrum

Op deze schrijfreis logeer je op een toplocatie tegen het historische stadscentrum aan, de Casco Viejo, dat aan de rechteroever van de rivier de Nervión ligt.  Dwaal in dit oude deel rond de zeven straatjes (Siete Calles) en ontdek verborgen pleintjes en hoeken met gebouwen in diverse stijlen zoals art nouveau, neoklassiek en barokke stijl. Alles is op wandelafstand: het theater Arriaga, de San Nicolas-kerk,  de kathedraal van Santiago, de Plaza Nueva en natuurlijk het Guggenheim Museum. Met de metro ben je bovendien verrassend snel aan zee en op het strand.

 

Verhalen maken bij gerichte schrijfopdrachten

De schrijfreis is bedoeld voor mensen die zich willen laten inspireren door de stad én door gerichte schrijfopdrachten. Op het programma staan onder andere een wandeling door de wijk Abando en langs de rivier, de Mercado de la Ribera, een bezoek aan de Basílica de Begoña, aan het Guggenheim Museum en een tripje naar de Puente Colgante-brug en haar omgeving (vissersdorp, zee en strand). In de ochtend ga je als groep gezamenlijk op pad met een individuele schrijfopdracht en een aantal observatievragen. De (korte) verhalen, in eerste ruwe versie, worden meestal tijdens deze ochtend op locatie voorgelezen. In de vroege avond is er tijd voor het delen van een uitgewerkte versie. Laat je verrassen door bijzondere plekken en ontmoetingen. 

 

Travelling Apart Together

Het uitgangspunt voor deze reis is Travelling Apart Together. Dat betekent een reis met elkaar, met een vast programma maar ook volop ruimte om alleen te zijn, zonder plan door de stad te dwalen, lekker te eten en mooie parken en musea te bezoeken. In de ochtend ga je gezamenlijk met de groep op pad. In de middag en avond trek je je eigen plan. We zien elkaar als groep bij het eten en we lezen voorafgaand daaraan de uitgewerkte verhalen. Als je een keer niet mee wilt eten, meld je je gewoon af.

Handig om te weten: Bilbao heeft een goed metrostelsel. We reizen daarom soms met de metro, of gebruiken misschien het metrokaartje voor de lift naar Basílica de Begoña.

Over het verblijf

Je logeert in een comfortabel hotel in het hart van het centrum van Bilbao nabij de Casco Viejo, op 150 meter van het treinstation Abando Indalecio Prieto. Een tramhalte ligt op 150 meter afstand en aan de overkant is een metrostation. Je hebt een kamer met een goed bed, airconditioning, minibar, tv, bureau en een eigen badkamer met douche, voorzien van toiletartikelen en een haardroger. Gratis wifi is beschikbaar. Ontbijt is inbegrepen, rond 8:00 of 8:30 uur beneden in het hotel.

De afstand naar de luchthaven is 16 km.

 

Wanneer

woensdag 5 juli t/m maandag  10 juli 2023

Aankomst woensdagmiddag 5 juli en we sluiten het programma af op maandagmiddag 10 juli. 

Update: in juli 2024 wordt deze reis opnieuw aangeboden. Dan 7 nachten, 8 dagen. De prijs wordt daarop nog aangepast. Heb je interesse, laat het me weten.

Kosten

€ 995,- incl. btw

Inbegrepen: Het verblijf van 6 dagen (5 nachten) op basis van een eigen 1-persoonskamer met badkamer (*), met 5x ontbijt, gebruik van de hotelfaciliteiten, het schrijfprogramma met schrijfopdrachten, de begeleiding op locatie, schrift en pen, stadsplattegrond en welkomstdrankje. Daarbij bied ik elke deelnemer een coachinggesprek aan van 45 min.  over de geschreven teksten of het schrijfproces.

 

Exclusief reiskosten, lunch en diner,  metrokaartje (€ 3) en entreeprijs voor het Guggenheim (€ 12,- en voor 65-plussers is het € 6).

 

(*) De 1-persoonskamer is 10 m2, maar van alle gemakken voorzien. Wil je liever een ruime 2-persoonskamer (23 m2) met een 2-persoonsbed, dan betaal je 140 eur extra bovenop de reissom. Laat het me weten in dat geval.

 

Vliegreis

Je boekt zelf je vlucht. Deze reis is afgestemd op de volgende vluchttijden:

Transavia van Eindhoven naar Bilbao, woensdag 5 juli, V 11:50, A 13.50 u.

Transavia van Bilbao naar Eindhoven, maandag 10 juli V 15:45, A 17:40 u.

Een retourticket Eindhoven - Bilbao met Transavia kost momenteel rond de 180 euro o.b.v. 10 kg handbagage. Prijzen fluctueren dus wacht niet te lang met boeken. Uiteraard kun je ook vanaf een andere Nederlandse stad op Bilbao vliegen en eerder of later vertrekken, kijk hiervoor op skyscanner.nl

 

Verlengen?

Wil je je verblijf verlengen en een extra overnachting boeken in ons schrijfhotel of in een ander leuk hotel? Neem dan even contact op. Of breid je reis uit met een bezoek aan San Sebastian en Santander.

 

Factuur

Ontvang je graag een factuur op naam van je bedrijf? Vermeld dit dan bij je inschrijving.

 

Aantal deelnemers

Er is plaats voor minimaal 4, max. 7 deelnemers. De reis gaat zeker door.

 

Tip

Doe vooraf aan de schrijfreis een keer mee met een Schrijfcafé in Den Bosch of met de korte cursus Stadsschrijven.