Creatief schrijven in een Spaanse stad

Bilbao

De Noord-Spaanse stad Bilbao kun je het best bezoeken in de periode juni tot en met september, omdat de weersomstandigheden dan het gunstigst zijn. Begin juli organiseer ik wederom een schrijfreis naar deze stad. Laat je zintuigen prikkelen in het Guggenheim museum,  in het historische centrum, op de mercado, bij de vele bruggen aan de rivier, aan zee én in de restaurants met hun geweldige Baskische keuken. Zoek  ook de stilte in de bijzonder mooie kerken. De woorden gaan als vanzelf stromen.

 

Toplocatie hartje centrum

Op deze schrijfreis logeer je op een toplocatie vlakbij het historische stadscentrum (Casco Viejo). Dwaal in dit oude deel rond de zeven straatjes (Siete Calles) en ontdek verborgen pleintjes en hoeken met gebouwen in diverse stijlen zoals art nouveau, neoklassiek en barokke stijl. Alles is op wandelafstand: het theater Arriaga, de San Nicolas-kerk,  de kathedraal van Santiago, de Plaza Nueva en natuurlijk het Guggenheim Museum. Met de metro ben je in 45 minuten aan zee en op het strand.

 

Verhalen maken bij gerichte schrijfopdrachten

De schrijfreis is bedoeld voor mensen die zich willen laten inspireren door de stad én door gerichte schrijfopdrachten. Op het programma staan onder andere een wandeling door de wijk Abando en langs de rivier, een bezoek aan diverse kerken, de Mercado de la Ribera, een bezoek aan de Basílica de Begoña, het Guggenheim Museum en een tripje naar de Puente Colgante-brug en haar omgeving (vissersdorp, zee en strand). In de ochtend ga je als groep gezamenlijk op pad met een individuele schrijfopdracht en een aantal observatievragen. De (korte) verhalen worden soms in eerste ruwe versie op locatie voorgelezen en ieder geval  's avonds in het hotel. Laat je verrassen door bijzondere plekken en ontmoetingen. 

 

Eigen ruimte

In de ochtend is er een gezamenlijk programma. In de middag trek je je eigen plan. We zien elkaar als groep bij het eten (van tapasbar met pinxtos  tot restaurant). Voorafgaand daaraan lezen we de uitgewerkte verhalen. Als je een keer niet mee wilt eten, meld je je gewoon af. Die vrijheid is er altijd. Het ontbijt is op eigen gelegenheid.

Over het verblijf

Je logeert in een comfortabel hotel in het hart van het centrum van Bilbao nabij de Casco Viejo. Vlakbij het hotel is een metrostation.

Je hebt een kamer met een goed bed, airconditioning, minibar, tv, bureau en een eigen badkamer met douche, voorzien van toiletartikelen en een haardroger. Gratis wifi is beschikbaar. 

Ontbijt is niet inbegrepen, omdat je links en rechts van het hotel in kleine barretjes ook heerlijk (en goedkoper) kunt ontbijten. Wil je toch in het hotel ontbijten, geef dat dan even aan bij je boeking.

Handig om te weten:

  • Bilbao heeft een goed metrostelsel. Je reist deze week enkele keren met de metro.
  • De afstand naar de luchthaven is 16 km.

 

Wanneer

woensdag 3 juli t/m woensdag  10 juli 2024 (VOL) > je kunt je alvast aanmelden voor 2025, in de eerste week van juli

Aankomst woensdag 3 juli 2024 in de vroege ochtend. Terugvlucht 10 juli in de vroege ochtend.  Na aanmelding ontvang je een bevestigingsbrief met nadere informatie. Er is één 'vrije dag' in het programma opgenomen.

 

Kosten

€ 995,- incl. btw voor een 1-persoonskamer (10 m2) > beperkt beschikbaar

€ 1135,- incl. btw voor een 2-persoonskamer voor 'single use' (23 m2)

In beide gevallen verzoek ik je vriendelijk om bij aanmelding een aanbetaling te doen van 30% van de reissom.

 

Inbegrepen: Het verblijf van 8 dagen (7 nachten) op basis van een eigen  kamer met badkamer (*), met gebruik van de hotelfaciliteiten, het schrijfprogramma met schrijfopdrachten, de begeleiding op locatie, schrift en pen, stadsplattegrond en welkomstdrankje. 

 

Exclusief reiskosten, maaltijden,  metrokaartje (€ 3) en entreeprijs voor het Guggenheim (€ 12,- en voor 65-plussers is het € 6). Ontbijt is niet inbegrepen  omdat je links en rechts van het hotel in kleine barretjes ook heerlijk en betaalbaar kunt ontbijten. Wil je toch in het hotel ontbijten, geef dat dan even aan bij je boeking. In dat geval betaal je 7 x € 18 = € 126,- extra.

 

(*) De 1-persoonskamer is 10 m2, maar van alle gemakken voorzien. Wil je liever een ruime 2-persoonskamer (23 m2) met een 2-persoonsbed, dan betaal je 140 eur extra. Graag bij je aanmelding aangeven wat je keuze is.

 

Vliegreis

Je boekt zelf je vlucht. Deze reis is afgestemd op de volgende vluchttijden:

Transavia van Eindhoven naar Bilbao, woensdag 3 juli, V 6:55, A 8:55 u.

Transavia van Bilbao naar Eindhoven, woensdag 10 juli V 9:35, A 11.30 u.

Een retourticket Eindhoven - Bilbao met Transavia kost momenteel rond de € 145 euro o.b.v. 10 kg handbagage. Prijzen fluctueren dus wacht niet te lang met boeken. Uiteraard kun je ook vanaf een andere Nederlandse stad op Bilbao vliegen en eerder of later vertrekken, kijk hiervoor op skyscanner.nl

 

Verlengen?

Wil je je verblijf verlengen en een extra overnachting boeken in het  schrijfhotel of in een ander leuk hotel? Neem dan even contact op. Of breid je reis uit met een bezoek aan San Sebastian en Santander.

 

Factuur

Ontvang je graag een factuur op naam van je bedrijf? Vermeld dit dan bij je inschrijving.

 

Aantal deelnemers

Er is plaats voor minimaal 4 en maximaal 7 deelnemers.  Het aantal 1-persoonskamers is beperkt dus wacht niet te lang.  (VOL)

Aanmelden voor de reis van 2025 is nu al mogelijk. De exacte data worden na de zomer bekend, maar reken op de eerste week van juli.

Tip

Doe vooraf aan de schrijfreis een keer mee met een Schrijfcafé in Den Bosch.