Creatief schrijven in Zuid-Limburg

Epen

Wil je ruimte scheppen om te schrijven? Kom in november logeren en wandelen in het Limburgse land en laat je inspireren door de schoonheid van het Geuldal. Laat ook je zintuigen prikkelen door het interieur van de herberg waar je logeert. Een prachtig totaalplaatje. De schrijfstroom komt hier vanzelf op gang.

 

Toplocatie, rustig gelegen

Op deze schrijfreis verblijf je op een toplocatie in Epen, Zuid-Limburg, vlakbij de Belgische grens. Je logeert in een rustieke herberg waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.  Vanuit de herberg wandel je zó het mooie Geuldal in. Onderweg kom je eeuwenoude vakwerkboerderijen tegen en steeds weer geweldige vergezichten op de vele slingerweggetjes door het glooiende heuvelland. De natuur en het landschap worden hier bepaald door de Geul, Nederlands enige bergbeek. Deze ontspringt in België en wordt gevoed door ongeveer 130 kleine beekjes. Langs de Geul komt onder andere het zeldzame zinkviooltje voor. Ook leven er ijsvogels en waterspreeuwen. De eeuwenoude holle wegen zijn zeer karakteristiek voor het Zuid-Limburgse heuvellandschap.

 

Verhalen maken bij gerichte schrijfopdrachten

De schrijfreis is bedoeld voor mensen die zich willen laten inspireren door de natuur, door de unieke locatie van de herberg/het hotel én door gerichte schrijfopdrachten. Je gaat op zoek naar plekken in de natuur en in het landschap die voor jou uniek of op een speciale manier verrassend zijn. Ook bezoek je - als je wil - pelgrimsoord Klooster Wittem, al eeuwen een gastvrije pleisterplaats voor de ziel. Kies zoveel mogelijk je eigen route.

 

Ochtend schrijven, middag vrij, avond samen eten

In de ochtend ga je als groep gezamenlijk op pad met een individuele schrijfopdracht en een aantal observatievragen. Zo'n ochtendwandeling duurt gemiddeld 45 tot 60 minuten.  Daarna is er schrijftijd. De (korte) verhalen, in eerste ruwe versie, worden tijdens deze ochtend in de herberg voorgelezen.  Vooraf aan het avondeten is er nog een informele leesronde. In de middag ben je vrij en kun je op eigen houtje een wat grotere wandeling maken of lekker schrijven of uitrusten in de herberg. In de avond eet je samen met de groep of in tweetallen. 

Over het verblijf

Je logeert in een sfeervol (wandel)hotel, dat al 100 jaar lang de functie van herberg heeft. Er is geen telefoon, geen televisie en ook geen minibar.  Wél een gemoedelijke sfeer, heerlijke bedden en  bloemetjesbehang. In de eetkamer met een geweldig uitzicht over het Geuldal wordt een heerlijk uitgebreid ontbijt geserveerd. Klassieke muziek en gezellig porselein maken je beleving compleet. Voor elke deelnemer is er een eigen kamer. De kamers zijn verdeeld over twee verdiepingen. Elke kamer heeft een unieke inrichting en sfeer. Bovendien zijn er verschillende plekken in het hotel waar je je kunt terugtrekken om in alle rust te schrijven. Met koffie en Limburgse vlaai!

 

Wanneer

maandag  t/m donderdag 4 t/m 7 november 2024

Aankomst en ontvangst is maandag tussen 10.00 en 10.30, vertrek donderdag na de afsluiting van het programma om 16.00 uur.

Het schrijfprogramma start maandag om 11 uur met een welkomstdrankje in onze prachtige ruimte met schrijftafel en uitzicht op het heuvellandschap.

[GEANNULEERD 30.04.2024]

 

Kosten

€ 457,50 o.b.v. 3 nachten, authentieke kamer, badkamer op de gang (1x)

€ 495,00 o.b.v. 3 nachten, authentieke kamer met privé badkamer (4x)

Inbegrepen: Het verblijf van 4 dagen (3 nachten) op een eigen kamer, met 3x uitgebreid ontbijt, gezamenlijk gebruik van de schrijftafel in de Eetkamer tussen 11 en 13 uur, mogelijkheid om te schrijven in het café, op het terras (bij mooi weer) of op de eigen kamer.

Exclusief reiskosten, lunch en diner.

 

Factuur

Ontvang je graag een factuur op naam van je bedrijf? Vermeld dit dan bij je inschrijving.

 

Aantal deelnemers

Er is plaats voor 5 deelnemers. Inclusief begeleiding bestaat de schrijfgroep uit max. 6 personen. Bij minimaal 4 deelnemers gaat deze schrijfvierdaagse  door.

In verband met de hotelreservering graag aanmelden zo snel mogelijk maar uiterlijk vóór eind april 2024. [GEANNULEERD 30.04.2024]

Meld je nu aan via de rode knop hieronder:

 

Tip

Doe vooraf aan deze dagen een keer mee met een Schrijfcafé in Den Bosch.