Schrijven in een Spaanse stad

Sevilla

De prachtige zuidelijke stad Sevilla is bij uitstek een plek om stil te staan bij jezelf en inspiratie op te doen. Laat je verwonderen door haar schoonheid: de historische straten van Casco Antiguo, Santa Cruz, La Macarena en Triana, de rivier Guadalquivir, het Real Alcazar, Park Maria Luisa en de Metropol Parasol. Wat spiegelt deze stad jou?

 

De schrijfopdrachten bevatten zowel observatieopdrachten als thematische vragen. Het thema 'De stilte in de stad' loopt als een rode draad door alle opdrachten heen. Sevilla is een levendige, bruisende stad, maar je kunt er ook verstilling en rust vinden. Ik werk momenteel aan een boek op basis van mijn ervaringen daar. Dit zal in 2024 verschijnen.

 

Programma

In de ochtend ga je op pad met een observatie- en schrijfopdracht en een set vragen. Meestal lopen we samen naar een beginpunt of locatie, van waaruit je zelf kunt ronddwalen. Een klooster, een museum, een paleis, een plein, een park... het schrijven begint al bij de route ernaar toe. Op een afgesproken plek lezen we aansluitend de geschreven verhalen. In de middag ben je vrij om je eigen plan te trekken, vanaf 13.00/13.30 uur. De avondmaaltijd vindt plaats in diverse leuke restaurantjes en tapasbars, 3x gezamenlijk met de groep en 2x in tweetallen. Er is vooraf ruimte voor het voorlezen van verhalen, tekstfragmenten, gedichten. Het bijwonen van een authentieke flamenco-voorstelling (zang/gitaar/dans) in het Museo del Baile Flamenco of een ander podium is onderdeel van het programma.

 

Voor wie?

Voor iedereen die van schrijven houdt en zich graag laat verrassen en inspireren door verstilde plekken in een boeiende stad. Onthaasten, herbronnen, reflecteren, schrijven in flow: het zijn zo wat trefwoorden die deze schrijfreis typeren. Zowel beginnende als gevorderde schrijvers kunnen meedoen. Het is wel handig als je een redelijke conditie hebt; je legt al lopend heel wat afstanden af.

 

Waar logeer je?

Ik heb met zorg een nieuwe locatie gekozen. Je verblijft in het stadsdeel Casco Antiguo in een rustig gelegen, eenvoudig maar comfortabel hotel.  Dit charmante 19e-eeuwse gebouw ligt rondom een traditionele patio. Het biedt overal gratis wifi en elegante kamers met airconditioning. De kamers zijn verwarmd en voorzien van houten vloeren, een schrijftafeltje, een kluisje, een minibar en een  eigen badkamer met een (klein) ligbad. Hotel Cervantes is ingericht met elegante houten en marmeren meubels, evenals plafonds met glas-in-lood. Het hotel bevindt zich in de historische wijk La Campana, op 10 minuten wandelen van de wijk Santa Cruz. Het heeft een goede ligging nabij Alameda de Hercules. Een rustige locatie, toch dicht bij café's en restaurants. Het hotel heeft verschillende plekken waar je kunt gaan zitten met je schrijfboekje, waaronder de patio.

Ontbijt is niet inbegrepen. Dit kun je zelf bijboeken in het hotel voor 12 euro per keer; je kunt ook vlakbij ontbijten op een pleintje voor 6 euro.

 

Wanneer
zaterdag 24 februari t/m donderdag 29 februari 2024. Het programma start op zaterdagavond rond 19.30 uur informeel met een etentje in een restaurant in de buurt van het hotel, gevolgd door een avondwandeling door de Casco Antiguo. Op zondagochtend starten we met het schrijfprogramma. Donderdag 29 februari in de vroege middag ronden we het schrijfprogramma af. Uiteraard kun je op eigen kosten een extra overnachting bijboeken.

 

Kosten
€ 750,-  waarbij inbegrepen: 

  • het verblijf van 5 nachten in een eigen kamer met badkamer
  • het schrijfprogramma met begeleiding
  • schrijfmateriaal
  • bezoek aan een authentieke flamencovoorstelling

 

Exclusief reiskosten. Maaltijden voor eigen rekening, tegen schappelijke prijzen. 

Ontvang je graag een factuur op naam van je bedrijf? Vermeld dit dan bij je inschrijving, met de exacte vermelding en adresgegevens.

De betaling kun je in één keer voldoen, of met een aanbetaling van € 200,-. Nadere informatie hierover lees je in de bevestigingsbrief die je bij je aanmelding ontvangt. Daarin staat ook de annuleringsregeling. Je aanmelding is pas definitief zodra de aanbetaling is voldaan.

 

Hoe reizen?
Je boekt zelf je vlucht voor vertrek op zaterdag 24 februari en voor de terugvlucht vanuit Sevilla op donderdagavond 29 februari, vrijdag 1 maart of later. Als je er niet goed uitkomt, help ik je graag. Een retourticket Sevilla vanuit Eindhoven of Amsterdam kost gemiddeld 140 eur tot 200 eur o.b.v. 10 kg handbagage. De prijzen wisselen nogal. Heenvliegen vanuit Eindhoven en terugvliegen op Amsterdam kan uiteraard ook. 

Wil je enkele dagen bijboeken in het hotel of wil je na de schrijfreis nog een paar dagen in een andere Sevillaanse wijk verblijven? Neem voor het boeken van de extra nacht(en) in het hotel desgewenst contact op met Lia: info@stroomvantaal.nl of 06 33688506. 

 

Aantal deelnemers

maximaal 6 (nog 1 plaats vrij)

Eind januari organiseer ik een informatiebijeenkomst over de schrijfreis. Nader bericht daarover ontvang je na inschrijving.