Schrijven in een Spaanse stad

Sevilla

De prachtige zuidelijke stad Sevilla is bij uitstek een plek om stil te staan bij jezelf en inspiratie op te doen. Laat je verwonderen door haar schoonheid: de historische straten van Triana, Santa Cruz en La Macarena, de rivier Guadalquivir, het Real Alcazar, Park Maria Luisa en de Metropol Parasol. Wat spiegelt deze stad jou?

 

De schrijfopdrachten bevatten zowel observatieopdrachten als thematische vragen. Het thema 'De stilte in de stad' loopt als een rode draad door alle opdrachten heen. Sevilla is een levendige, bruisende stad, maar je kunt er ook verstilling en rust vinden. Ik werk momenteel aan een boek op basis van mijn eigen ervaringen daar. Dit zal in 2023 verschijnen.

 

Programma

In de ochtend ga je op pad met een observatie- en schrijfopdracht en een set vragen. Meestal lopen we samen naar een beginpunt of locatie, van waaruit je zelf kunt ronddwalen. Een klooster, een museum, een paleis, een plein, een park... het schrijven begint al bij de route ernaar toe. Op een afgesproken plek lezen we aansluitend de geschreven verhalen. In de middag ben je vrij om je eigen plan te trekken, vanaf 13.00 uur of soms 13.30 uur. De avondmaaltijd vindt plaats in diverse leuke restaurantjes en tapasbars, 3x gezamenlijk met de groep en 2x in tweetallen. Er is daarna ruimte voor het voorlezen van verhalen, tekstfragmenten, gedichten of aantekeningen. Het bijwonen van een authentieke flamenco-voorstelling (zang/gitaar/dans) in een klein theater is onderdeel van het programma.

 

Voor wie?

Voor iedereen die van schrijven houdt en zich graag laat verrassen en inspireren door verstilde plekken in een boeiende stad. Onthaasten, herbronnen, reflecteren, schrijven in flow: het zijn zo wat trefwoorden die deze schrijfvakantie typeren. Zowel beginnende als gevorderde schrijvers kunnen meedoen. Het is wel handig als je een redelijke conditie hebt; je legt al lopend heel wat afstanden af.

 

Waar logeer je?

Ik heb met zorg een nieuwe locatie gekozen. Je verblijft in de wijk Triana in een rustig gelegen comfortabel hotel met restaurant,  dakterras en zelfs een buitenzwembad. Ideaal, want in oktober heeft de stad nog zomerse temperaturen van tegen de 30 graden. Vanaf het sfeervolle dakterras heb je uitzicht op de Giralda (kathedraal) en de stad. Je logeert in een ruime eigen kamer met een bad of douche. De kamers hebben houten vloeren, airco en geluidsisolatie en beschikken over onder andere  een schrijftafel en een waterkoker.  Het restaurant van het hotel serveert typisch Andalusische gerechten. Het hotel heeft verschillende zitjes binnen en buiten waar je kunt gaan zitten met je schrijfboekje, waaronder ook een tuinterras.

 

Wanneer
9 t/m 14 oktober 2022. Het programma start op zondagmiddag 9 oktober om 16 uur met een kennismaking met de stad. Donderdagavond ronden we het schrijfprogramma af en vrijdag 14 oktober check je uit bij het hotel na het ontbijt. Uiteraard kun je op eigen kosten nog extra overnachtingen bijboeken.

 

Kosten
€ 899,-  waarbij inbegrepen: het verblijf van 5 nachten in een 2-persoonskamer voor 1-persoons gebruik, 5 keer uitgebreid ontbijt, het schrijfprogramma met begeleiding, schrijfmateriaal, per deelnemer 1 individuele sessie met Lia (60 min.) en een bezoek aan een authentieke flamencovoorstelling.

Exclusief reiskosten. Lunch en avondmaaltijd voor eigen rekening, tegen schappelijke prijzen. Overal in de buurt kun je tapas eten en er zijn bakkers die een vers broodje voor je maken. Reken voor het avondeten op 12 tot 18  euro inclusief een drankje.

Ontvang je graag een factuur op naam van je bedrijf? Vermeld dit dan bij je inschrijving, met de exacte vermelding en adresgegevens.

De betaling kun je in één keer voldoen, of met een aanbetaling van € 200,-. Nadere informatie hierover lees je in de bevestigingsbrief die je bij je aanmelding ontvangt.

 

Hoe reizen?
Je boekt zelf je vlucht voor vertrek op zondagochtend 9 oktober (of eerder) en voor de terugvlucht vanuit Sevilla op vrijdag 14 oktober of later. Als je er niet goed uitkomt, help ik je graag. Een retourticket Sevilla vanuit Eindhoven of Amsterdam  kost gemiddeld 180 eur tot 200 eur o.b.v. 10 kg handbagage. De prijzen wisselen nogal. Heenvliegen vanuit Eindhoven en terugvliegen op Amsterdam (of andersom) kan uiteraard ook. 

Wil je een dag eerder reizen of later vertrekken? Neem voor het boeken van de extra nacht(en) in het hotel desgewenst contact op met Lia: info@stroomvantaal.nl of 06 33688506. 

Je bent zelf verantwoordelijk voor het wel of niet afsluiten van een reisverzekering en voor een annuleringsverzekering mocht de reis voor jou niet door kunnen gaan. Annuleren van het hotel kan kosteloos tot 48 uur voor aanvang van de reis, alleen via Lia. In dat geval worden wel € 60,- administratiekosten in rekening gebracht. Annuleringen na 7 oktober zullen in rekening worden gebracht voor het volledige bedrag.

 

Aantal deelnemers

minimaal 5, maximaal 7

Begin september organiseer ik een informatiebijeenkomst over de schrijfreis. Nader bericht daarover ontvang je na inschrijving.