Cursussen

 

Schrijfgenres en dichtvormen (Vught)

 

Een schrijfcursus op een landgoed? Jazeker! Op  donderdag 21 september gaat de 3-delige serie 'Schrijfgenres en dichtvormen' van start op Landgoed Bleijendijk in Vught.  We schrijven in de Hooiberg.

Je maakt kennis met diverse schrijfgenres, met dichtvormen en onderwerpen als ritme, stijlfiguren, het omgaan met tijd en toonzetting. De schrijf- en observatieopdrachten die daaraan verbonden zijn, probeer je ter plekke uit. Ook krijg je opdrachten mee voor thuis. Tijdens de lessen maken we gebruik van de ruimte om ons heen op het landgoed. Je gaat elke bijeenkomst even naar buiten voor een opdracht, met schriftje en pen. Neem daarom je wandelschoenen mee! Het aanwezig zijn op het landgoed, het wandelen in stilte en het uitvoeren van de observatieopdrachten - dat alles heeft een bijzonder effect op het schrijven, leert de ervaring.

 

De (korte) cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten op donderdagmiddag. Gerichte opdrachten zorgen ervoor dat je thuis lekker verder kunt schrijven. De praktijk leert dat doorlooptijd voor de schrijfopdrachten thuis voor de meeste deelnemers heel prettig is. We werken in een kleine groep. Er is plaats voor 5 deelnemers. 

 

voor wie voor iedereen die plezier heeft in schrijven en graag ook de stilte opzoekt op het landgoed

data  21 september, 5 oktober, 26 oktober 2023 (VOLGEBOEKT)

hoe vaak  cursus van 3 dagdelen

dag en tijd  donderdag 13.45 - 16.45 uur

locatie  Landgoed Bleijendijk, Vught, locatie De Hooiberg

kosten  € 149,- voor de gehele cursus, inclusief koffie/thee/muntwater en vers fruit op een toplocatie