Cursussen

 

Schrijfgenres en dichtvormen (Vught)

 

Een schrijfcursus op een landgoed? Jazeker! Op  de eerste dinsdag van  november gaat de 3-delige serie 'Schrijfgenres en dichtvormen' van start op Landgoed Bleijendijk in Vught.  Cursusruimte is de Charlotte Elisabeth-hoeve.

Je maakt kennis met diverse schrijfgenres, met dichtvormen en onderwerpen als ritme, stijl, het omgaan met tijd en toonzetting. De schrijf- en observatieopdrachten die daaraan verbonden zijn, probeer je ter plekke uit. Ook krijg je opdrachten mee voor thuis. Tijdens de lessen maken we gebruik van de ruimte om ons heen op het landgoed. Je gaat elke bijeenkomst even naar buiten voor een opdracht, met schriftje en pen. Neem daarom je wandelschoenen mee! Het aanwezig zijn op het landgoed, het wandelen in stilte en het uitvoeren van de observatieopdrachten - dat alles heeft een bijzonder effect op het schrijven, leert de ervaring.

 

De (korte) cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten op dinsdagmiddag. Gerichte opdrachten zorgen ervoor dat je thuis lekker verder kunt schrijven. De praktijk leert dat doorlooptijd voor de schrijfopdrachten thuis voor de meeste deelnemers heel prettig is. Schrijftalent is niet nodig.  Er is plaats voor 7 deelnemers. 

 

voor wie voor iedereen die plezier heeft in schrijven en graag ook de stilte opzoekt op het landgoed

data  1 en 15 november, 6 december 2022

hoe vaak  cursus van 3 dagdelen

dag en tijd  dinsdag 14.00 - 16.30 uur

locatie  Landgoed Bleijendijk, Vught, woonkamer Charlotte Elisabeth-hoeve

kosten  € 110,- voor de gehele cursus, inclusief koffie/thee/muntwater en vers fruit op een toplocatie