Cursus  –  Vught

Schrijven over je leven

• met Landgoed Bleijendijk als inspiratiebron

• start op 26 april 2022

• cursus van 6 dagdelen, tweewekelijks

 

Schrijven is een prachtige werkvorm voor het in kaart brengen van verhalen uit je leven. Het biedt structuur en helpt je om te reflecteren op belangrijke feiten en gebeurtenissen. Wil jij dit graag? In de cursus ‘Schrijven over je leven’ (autobiografisch) gaat het heel gemakkelijk.

Aan de hand van een tijdlijn, de schrijfopdrachten en foto’s ga je aan de slag met fragmenten uit jouw levensverhaal. We concentreren ons dan vooral op de periode van 0-28 jaar, omdat dat het fundament is van je levensverhaal.

Je blikt uitgebreid terug op je kindertijd, je middelbare schooltijd, de groei naar de volwassen wereld en jouw plek daarin. Daarmee documenteer je belangrijke stukken uit je eigen leven en geef je er betekenis aan. Het schrijfproces geeft inzicht en biedt je bovendien de mogelijkheid om je sterke kanten te belichten – we besteden daar ook aandacht aan. 

Daarnaast blijkt het schrijven, delen, luisteren en lachen in een groep verrassend leuk te zijn. Het verbindt mensen die elkaar niet kennen op een bijzondere manier.

Schrijftalent is niet nodig: iedereen kan het en het is voor alle leeftijden. Gerichte opdrachten zorgen ervoor dat je thuis verder kunt.

Er is plaats voor 7 deelnemers. 

 

data  26 april, 10 en 24 mei, 7 en 21 juni,  5 juli 2022

tijd  09:30 - 12:00 uur

locatie  Charlotte Elisabeth woonkamer, Landgoed Bleijendijk, Vught

kosten  € 225,– voor de gehele cursus, inclusief koffie en thee op een toplocatie

 

Tip Koop alvast een fijn schrijfboek waar je ook foto’s en ander beeldmateriaal in kunt plakken.

‘Met een helikopterview heb ik naar mijn eigen leven gekeken. Wat was het ongelofelijk fijn om dit te doen. Ik heb veel ontdekkingen gedaan.’ [CH]