Schrijfworkshops  –  Het Huis van Waalre

Ben jij op zoek naar nieuwe schrijfinspiratie en vind je het leuk om wat te experimenteren met jouw eigen schrijfstijl? Tijdens de schrijfworkshops die ik verzorg voor Bibliotheek Eindhoven/Waalre  staat telkens een andere schrijfstijl of schrijftechniek centraal.

Schrijfworkshop thema Consuminderen

Hoe vaak heb je die hogedrukspuit nu nodig? En hoe lang gebruik je een babybadje? Er zijn allerlei spullen en apparaten die we óf een korte periode óf alleen maar zo nu en dan nodig hebben. Kun je deze spullen niet veel beter lenen of delen? De bibliotheek is al jaren hét voorbeeld van een duurzame samenleving. Consuminderen houdt simpelweg in dat je minder consumeert. Minder kopen, zelf dingen maken, spullen delen, kapotte spullen laten repareren in plaats van nieuwe kopen, écht opruimen en ontspullen. In deze schrijfworkshop onderzoek je al schrijvend jouw eigen kijk op dit thema. Hoe ga jij ermee om in je leven? Waar loop je tegenaan of voel je weerstand en waar word je blij van? Er is speciale aandacht voor het beschrijven van persoonlijke gevoelens en gedachten. Die werk je uit in een kort verhaal en in een 20-regelig pantoum. Met dit dichtschema kun je in korte tijd zelf een gedicht schrijven, waarbij de essentie van het moment of dat wat er werkelijk in je omgaat, voor je ogen verschijnt. Vaak werkt het verrassend verhelderend, omdat onbewuste gevoelens en gedachten aan de oppervlakte komen. 

 

Ben je benieuwd? Meld je dan snel aan!

 

datum zaterdag 15 april 2023

tijd  10:15 - 12:30 uur

kosten  € 12,- (bibliotheekleden), € 15,- (niet-leden)

locatie  Het Huis van Waalre, Koningin Julianalaan 19, Waalre

 

Tickets zijn verkrijgbaar via de webshop van Bibliotheek Eindhoven.

Zomerschrijftuin - Lichaamstaal

In augustus ben je van harte welkom om buiten te schrijven, middenin het groen bij het sfeervolle Huis van Waalre. We schrijven over Lichaamstaal als natuurlijke taal. Van het expressie geven aan emoties als pijn, verdriet, vreugde, blijdschap tot de taal van een luisterhouding, slaaphouding of spreekhouding. En over (mis)interpretaties van lichaamstaal in de context van een groep. Je onderzoekt dit onderwerp al schrijvend, aan de hand van gerichte vragen waar je lekker op mag broeden tijdens je wandeling door de tuin. Je krijgt toegankelijke opdrachten die je ter plekke uitwerkt en deelt met andere deelnemers. Er is speciale aandacht voor het schrijven vanuit een ander perspectief.

 

Schrijfervaring is niet nodig. Neem zelf een fijne pen en een schrift mee!

 

datum vrijdag 25 augustus 2023

tijd  10:15 - 12:30 uur

kosten  € 12,- (bibliotheekleden), € 15,- (niet-leden)

locatie  Bibliotheek Waalre, tuin - Het Huis van Waalre, Koningin Julianalaan 19, Waalre

aantal deelnemers  maximaal 20

 

Tickets zijn verkrijgbaar via de webshop van Bibliotheek Eindhoven.