Workshops

Schrijfworkshop Kinderboekenweek (Eindhoven)

Op 6 oktober organiseer ik op uitnodiging van de Bibliotheek Eindhoven een schrijfworkshop voor kinderen van 9-12 jaar. We schrijven over het thema van de Kinderboekenweek: reizen met een speciaal voertuig.

 

Reis mee!

Ontdek de ruimte met jouw zelf ontworpen raket, beleef avonturen op een zelfverzonnen schip, verken een land tijdens een roadtrip, trek rond met een tractor of zeil de wereld rond op een catamaran. Met een boek kun je elke reis maken die je wilt. Met verhalen schrijven kan dat ook. Reis je mee in de schrijfworkshop op 6 oktober?

 

Geef je fantasie de ruimte en schrijf!

Jij mag met een speciaal voertuig op reis. Hoe ziet jouw voertuig eruit en wat moet het allemaal kunnen? Waar zou je heen willen en wat zou jou gelukkig maken? Welke mensen en dieren kom je tegen onderweg?

We maken 3 dingen:

  • een kort verhaal
  • een lijntekening (met inkt) van jouw voertuig
  • een figuurgedicht (superleuk!!)

 

Als je wilt, hangen we je werk in de mini-expo in de bieb.

Kom op 6 oktober naar de bieb en doe mee!

We starten stipt om 13:15 uur.

 

wanneer  6 oktober 2019

tijd  13:15 - 14:30 uur

locatie  Bibliotheek Eindhoven, gebouw de Witte Dame, Emmasingel 22, 5611 AZ Eindhoven

kosten  € 5,–. Tickets zijn te bestellen via de site van Bibliotheek Eindhoven

 


Workshop Steen indruk (Vught)

vrijdag 28 februari 2020

Leisteendrukken en schrijven

Beeld- en schrijfworkshop in samenwerking met grafisch ontwerper en kunstenaar Jeroen van Lente.

We beginnen met het maken van leisteenafdrukken (met inkt) op papier. Dit levert zowel abstracte als figuratieve beelden op. Deze vormen het vertrekpunt voor de schrijfopdrachten in de middag. Je gaat dan schrijvend verder associëren bij de beelden die je gemaakt hebt (korte teksten en poëzie).

Wat zit er verborgen in de leistenen? Als je afdrukken maakt, zul je ontdekken dat daar van alles in te zien is. Het zal je verrassen en inspireren om er ’s middags woorden aan te geven. Gerichte vragen helpen je op weg. Schrijf- of beeldende ervaring is niet nodig.

 

Reviews

‘t Jagershuis op Landgoed Bleijendijk


Charlotte-Elizabethhoeve op Landgoed Bleijendijk

Boekschrijfdag

Ben je met een boek of verhaal bezig, en wil je advies over de opzet van je boek? Speciaal voor boekschrijvers organiseer ik 'Boekschrijfdagen' op Landgoed Bleijendijk, in een rustige omgeving. Je kunt kiezen uit een Boekschrijfdag Start en een Boekschrijfdag Vervolg.

Bij de Boekschrijfdag Start gaan we samen op zoek naar wat voor jou de essentie is van je boekidee. Als je die te pakken hebt, schrijf je een (voorlopige) achterflaptekst. Daarna ga je aan de slag met de structuur van je boek. Aan deze dag kun je meerdere keren meedoen, om steeds een laag dieper te komen. Per keer bespreek ik een onderwerp, aansluitend bij de vragen die er leven. De vragen stuur je me vooraf per mail.

Bij de Boekschrijfdag Vervolg krijg je persoonlijk advies en kun je in alle rust verder werken aan een hoofdstuk. Per mail kun je me voorafgaand aan deze dag voorleggen tegen welke kwesties je aanloopt.

In de Charlotte-Elisabeth Hoeve hebben we een ruime woonkamer met schrijftafel, een keuken en een tuin tot onze beschikking. Voor kleine groepen huur ik het zijgebouw of De Hooiberg. Heb je interesse? Meld je snel aan, dan zet ik je op de lijst. Als er 4 aanmeldingen zijn, gaat het door.

 

tijd  9:00 - 17:30 uur

locatie  Landgoed Bleijendijk - Charlotte-Elisabeth Hoeve, Bleijendijk 1, Vught

voor wie  - voor boekschrijvers die graag feedback willen op hun boekidee - voor boekschrijvers die graag feedback willen op specifieke kwesties bij hun boek, zoals structuur, stijl, perspectief en toonzetting. Zowel non-fictie als fictie.

kosten  

Boekschrijfdag Start: € 105,– inclusief btw, waarbij inbegrepen: schrijfcoaching hele dag, koffie/thee/koek en gezamenlijke lunch. Boekschrijfdag Vervolg: € 85,– inclusief btw, waarbij inbegrepen: schrijfcoaching hele dag, koffie/thee/koek. Je brengt zelf je lunch mee.

Aantal deelnemers  Er is plaats voor 4 tot 6 deelnemers.

 

Reviews van deelnemers aan de poëzieworkshop

•  ‘Over de poëzieworkshop: Wat een leuke oefeningen! En wat mooi om zo alle teksten met elkaar te delen. In het begin wel spannend, maar het verbindt en dat is fijn. Dat het onderwerp natuur was, maakte het voor mij laagdrempelig, merkte ik. Het met iets heel anders bezig zijn dan ik gewend ben, was fijn. Ik heb geslapen als een roos.’  Grada

Reviews van deelnemers aan Schrijven in de natuur

•  ‘Wandelend over het landgoed / met al je zintuigen op scherp / stromen de zinnen door je aderen / banen zich een weg naar het papier’  Greetje

•  ‘Ik voel me omhelst / door bomen, blad , tak en spriet / zachter kan haast niet’  Gerda

•  ‘Ik heb in augustus meegedaan aan de workshop Schrijven op Landgoed Bleijendijk. Een prachtige dag in een inspirerende omgeving met uitdagende schrijf- en doe opdrachten. Een echte aanrader!’  Marie-José