Cursus  –  Vught

Schrijven over je leven - vervolg

• met Landgoed Bleijendijk als inspiratiebron

• voor schrijvers die de basiscursus deden

• vanaf de periode 28 t/m 35 jaar en verder tot 70 jaar (of jonger)

• start op 27 oktober 2023

• cursus van 6 dagdelen, tweewekelijks (4 ochtenden en 1 hele dag)

Schrijven is een prachtige werkvorm voor het in kaart brengen van verhalen uit je leven. Het biedt structuur en helpt je om te reflecteren op belangrijke feiten en gebeurtenissen. Wil jij dit graag? In de cursus ‘Schrijven over je leven’ (autobiografisch) gaat het heel gemakkelijk. Er is nu een vervolg voor schrijvers die de basiscursus deden.

Aan de hand van een tijdlijn, de schrijfopdrachten en foto’s ga je aan de slag met fragmenten uit jouw levensverhaal. Eerder concentreerde je je op de periode van 0-28 jaar, omdat dat het fundament is van je levensverhaal. Je blikte terug op je kindertijd, je middelbare schooltijd, de groei naar de volwassen wereld en jouw plek daarin.

In deze vervolgcursus documenteer je belangrijke stukken uit je leven vanaf 28 jaar tot 70 jaar. Als je jonger bent dan 70, breng je al schrijvend verdieping aan in enkele levensfasen naar keuze. Het schrijfproces geeft inzicht en biedt je de mogelijkheid om je sterke kanten te belichten – we besteden daar ook aandacht aan. 

Daarnaast blijkt het schrijven, delen, luisteren en lachen in een groep verrassend leuk te zijn. Het verbindt mensen die elkaar niet kennen op een bijzondere manier.

Gerichte opdrachten zorgen ervoor dat je thuis verder kunt.

Er is plaats voor 6 deelnemers. 

 

data 27 oktober, 10 en 24 november, 8 december 2023 en 5 januari 2024 (VOL)

tijd  09:30 - 12:00 uur, behalve op 5 januari dan is het een hele dag tot 16 u

locatie  Hooiberg (okt/nov/dec) en Charlotte Elisabeth woonkamer (5 jan), Landgoed Bleijendijk, Vught

kosten  € 250,– voor de gehele cursus, inclusief koffie/thee op een toplocatie

 

Tip Koop alvast een fijn schrijfboek waar je ook foto’s en ander beeldmateriaal in kunt plakken.

‘Met een helikopterview heb ik naar mijn eigen leven gekeken. Wat was het ongelofelijk fijn om dit te doen. Ik heb veel ontdekkingen gedaan.’ [CH]